Aukioloajat:
MA-LA 11-19
SU SULJETTU

Anji Baicha alk. 25 g

12.4
12,40 €
ei mikään

Eräs viime aikojen suosituimmista vihreistä teelaaduista. Harvinaisuus Zhejiangin maakunnasta. Raikas, makea ja hienovaraisen kukkainen tee, joka sisältää runsaasti terveellisiä aminohappoja.

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Kuvaus

Suosittu teeharvinaisuus

Anji Baicha on yksi viime aikoina eniten suosiota saavuttanut vihreä tee. Se on peräisin Anjista Zhejiangin-maakunnasta Kiinan itärannikolta.

Teen nimi Baicha tarkoittaa kirjaimellisesti valkoista teetä. Kyseessä on kuitenkin aito 100% vihreä tee. Nimitys johtuu teenuppujen erityisen vaaleasta väristä. Harvinaiset teelajikkeet, josta tee on peräisin, tuottavat muita teelajikkeita vähemmän lehtivihreää, jonka vuoksi teenuput jäävät vaaleiksi.

Nykyisen Anji Baichan tuotanto alkoi vasta vuonna 1982. Saman nimistä teetä kasvatettiin Anjissa kuitenkin jo 1100-luvulla, mutta sen hävisi markkinoilta tuntemattomista syistä. Paikalliset viljelijät löysivät jo 1930-luvulla alueelta pensaita, joiden ajateltiin periytyvän alkuperäisestä Song-dynastian teelajikkeesta. Kaikki nykyinen Anji Baicha on kasvatettu 1982 vuodesta lähtien erään näiden villien teepensaiden pistokkaista.

Viime aikoina Anji Baicha on jälleen noussut huimaan suosioon. Teen kysyntä on Kiinassa niin suurta, että vielä jokin aika sitten teetä ei juurikaan tavattu Kiinan ulkopuolella. Huolimatta siitä ulottuvatko Anji Baichan juuret 1100- vai 1900-luvulle, on varmaa että siitä on kehittymässä moderni klassikko.

Terveellisin vihreä tee

Anji Baichaa pidetään yhtenä maailman terveellisimmistä vihreistä teeladuista. Se sisältää tutkitusti jopa 3-4 kertaa enemmän terveellisiä aminohappoja, kun toiset vihreät teelaadut.

Lehden painosta 6-8% on aminohappoja, ja näistä 2.5% on rauhoittavaa teaniinia. Teekasveissa teaniini muuttuu lehtivihreäksi, mutta koska Anji Baicha tuottaa vain vähän lehtivihreää, teaniini jää lehtiin.

Teaniini vastaa suurimmasta osasta teen rauhoittavaa vaikutusta. Se myös korostaa teen makeutta ja tasapainottaa piristävää kofeiniinia. Anji Baicha onkin tunnettu sen voimakkaasta rauhoittavasta ja rentouttavasta vaikutuksesta.

Herkullisen raikas ja makea maku

Maultaan Anji Baicha on erittäin raikas, hienovaraisen aromaattinen. Siinä on mietoa makeutta ja häivähdys kukkaisuutta. Suutuntuma on kirkas, pirteä ja hyvin pehmeä.

Anji Baicha kannattaa hauduttaa varovaisesti, jottei sen hienovarainen maku pilaannu. Hauduta tee viileähkössä vedessä ja pidä haudutusaika lyhyenä.

Haudutus 1-2 tl, 70-80 ° C, 1-2 min.

Määräalennus:
12,40 € / 25 g
21,08 € / 50 g
37,20 € / 100 g
64,48 € / 200 g
136,40 € / 500 g
223,20 € / 1000 g

Alennus annetaan kassalla.

Huom! Myymme teetä grammamäärisesti ja se pakataan yhteen pussiin. Esim. jos tilaat 2 kpl eli 50 grammaa teetä, se pakataan yhteen 50 gramman pussiin.

Lisätietoa
Lisätietoja
Paino askel25
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille