Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 11 - 19, La 11 - 19, Su 12 - 18

Big Red Mark 2004 - shu puerh näyte 25 g

6.7
Big Red Mark 2004 - shu puerh näyte 25 g
6,70 €
ei mikään

Ikoninen Big Red Mark shu puerh teekakku vuodelta 2004. Upeasti ikääntynyt tee moniulotteisella mausteisella, kahvin, suklaan ja tumman hedelmän tuoksulla.

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Kuvaus

Legendaarinen Big Red Mark shu puerh teekakku vuodelta 2004. Hienosti ikääntynyt tee pehmeällä, hillityn mausteisella ja lämpimällä maulla.

PUNAISEN MERKIN TARINA
Tämä teekakku tunnetaan nimellä Big Red Mark tai Red Label eli "suuri punainen merkki". Nimi juontaa kakun kääreeseen painetusta logosta, jossa punaista "tee"-kirjoitusmerkkiä (cha) ympäröi kahdeksan "Kiina"-merkkiä (zhong).

Tämä logo oli aikoinaan Kiinan keskitetyn teetuotannon aikana hyvin yleinen, ja toisinaan keskellä oleva tee-kirjoitusmerkki saattoi olla myös vihreä, keltainen tai sininen. Näitä kutsuttiin väristä riippuen nimillä "Big Yellow Mark", "Big Green Mark", ja niin edelleen. Toisinaan kaikista samalla logolla varustetuista teekakuista saatetaan käyttää myös zhongcha-termiä.

Alun perin näitä teekakkuja valmistettiin huokeaan hintaan 1950-luvulla. Vuosikymmenien kuluessa huomattiin, että teet olivat ikääntyneet poikkeuksellisen hyvin, ja niistä tuli erittäin haluttuja. Tuon vuosikerran zhongcha-kakut ovat saavuttaneet jo kauan sitten legendaarisen arvostuksen, ja siksi saman merkkistä teetä tuotetaan yhä tänäkin päivänä.

MAKU JA TUOKSU
Tämä teekakku on hyvä esimerkki ikääntyneestä puerh-teestä. Voimakkaimmat maanläheiset aromit ovat kuluneet siitä pois vuosien saatossa, jolloin teen todellinen luonne pääsee esiin.

Tuoksussa on hillittyä maanläheisyyttä, mineraalisuutta, tummaa suklaata, ja kastanjaa. Taustalla voi havaita makeita tumman hedelmäisiä ja melkein kukkaisiakin piirteitä. Maku on miellyttävän tiivis ja makea, siinä on shu puerhin luumumaisuutta sekä aromaattisuutta, jota tapaa vain iätetyssä puerh-teessä.

Myöhemmillä haudutuksilla maku kevenee ja aromaattiset hedelmäiset ja kukkaiset piirteet korostuvat. Kokonaisuudessaan Big Red Mark jättää arvokkaan, tasapainoisen ja vivahteikkaan vaikutelman. Tämä tee on jo pitkälle ikääntynyt ja parhaassa juonti-iässä. Tilaa heti ja koe ikääntyneen puerhin lumovoima!

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille