Aukioloajat: Tripla Ma-La 11 - 19, Su 12 - 18

Chen Nian Shou Mei 2016 - valkoinen teekakku näyte 25 g

5
Chen Nian Shou Mei 2016 - valkoinen teekakku näyte 25 g
5,00 €
ei mikään

Kypsynyt valkoisesta Shou Mei -teestä valmistettu teekakku vuodelta 2016. Maultaan upean aromaattinen, kevyt ja makea. Herkullinen ja terveellinen fermentoitu tee!

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Vain 3 jäljellä
Kuvaus

Iätetty valkoinen teekakku vuodelta 2016, joka on valmistettu Shou Mei -teestä.

Tietoa Shou Mei -teestä

Kiinan kolme suosituinta valkoista teelaatua ovat Baihao Yinzhen, Bai Mu Dan ja Shou Mei. Shou Mei on näistä halvin ja poimitaan myöhiten. Omalla tavallaan se on kuitenkin hyvin luonteikas tee.

Mikä valkoinen teekakku?
Yleinen harhaluulo on, että vain puerh-teetä iätetään. Tosiasiassa ainakin oolongia, mustaa teetä ja valkoista teetä iätetään tosinaan Kiinassa, vaikkin tämä on harvinaisempaa.

Valkoista teetä on kypsytetty perinteisesti Fudingin alueella Fujianisssa, Kiinan itärannikolla. Tee puristetaan tiiviiksi kakuiksi aivan kuten puerh-tee, ja sitä iätetään yleenä 2–10 vuotta. Itse asiassa Fudingissa on sanonta valkoisesta teestä: "Yksivuotiaana teetä, 3-vuotiaana lääkettä, 7-vuotiaana aarre". Tämä teekakku alkaa siis olla parhaassa iässään!

Valkoinen tee kypsyy hieman eri tavalla kuin puerh. Siinä huomaa selkeitä eroja jo 1–2 vuoden jälkeen, ja tee on jo selkeästi tummempaa ja aromaattista 3-vuotaana. Valkoisen teen kypsyminen vaikuttaa kuitenkin hidastuvan: yleensä 7-15 vuoden ikäisenä tee ei juurikaan muutu.

Maku ja tuoksu

Chen Nian Shou Mei 2016 tee on saanut ikääntyä jo muutaman vuoden, ja se on kehittynyt upean moniulotteiseksi ja aromaattiseksi teeksi, jota on helppo rakastaa.

Tuoksussa on muskatellia, karamellia, hasselpähkinää, hunajaa ja runsaasti tummaa hedelmää. Taustalla on ikääntyneempää puista ja lääkeyrttistä sävyä.

Maku on uskomattoman aromaattinen, ja siinä on kukkaisia, hedelmäisiä ja hunajaisia sävyjä, sekä karamellia ja paahdettua kastanjaa. Maussa on makeita toffeen sävyjä, sekä tiivistä hedelmäisyyttä.

Haudutus 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

 

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille