Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 11 - 19, La 11 - 18, Su 12-17

Da Xue Shan puerh kakku 2012 (sheng) - näyte 25 g

4.5
4,50 €
ei mikään

Kevyt, yrttinen ja vehreä nuori sheng puerh-tee Da Xue -vuorelta, joka on tuotettu vuonna 2012.

 
Saatavuus:Ei varastossa
Kuvaus

Nuori, vuonna 2012 tuotettu vihreä eli sheng puerh, joka muuttuu iättämisen myötä tummemmaksi. Maku on vielä mieto ja muistuttaa vihreää teetä. Siinä on kepeää aromaattisuutta ja pientä hapokkuutta.

Kasvatusalue: Lincang

Tee on peräisin Etelä-Kiinan Yunnanin sademetsistä. Tarkempi kasvatusalue on Daxue-vuori Lincang prefektuurissa lähellä Myanmarin rajaa. Teepuut kasvavat noin 1500-2000 metrin korkeudella merenpinnasta ilmastossa, joka pysyy suhteellisen tasaisen lämpimänä ympäri vuoden. Tällaiset olosuhteet sopivat erityisen hyvin teenviljelyyn.

Lincang on muihin Yunnanin puerh-alueisiin verrattuna hieman huonommin tunnettu. Alue tuottaa kuitenkin paljon hyvää teetä ja sen suosio on kasvanut viime aikoina. Lincangin puerhiin kannattaa tutustua myös sen vuoksi, että se on keskimäärin halvempaa kuin kuuluisempien alueiden tee.

Maku ja tuoksu
Lincangin puerh-teessä on usein selkeä ominaisumaku ja -tuoksu, jonka oppii tunnistamaan nopeasti. Tuoksua voi kuvailla (lääke)yrttimäiseksi, vehreäksi, heinän ja havupuun sekoitukseksi. Nuorena sävyt ovat keveitä ja viileitä, mutta iän myötä tee saa syvyyttä ja siihen kehittyy upea moniulotteinen aromi.

Da Xue Shan 2012 on tyypillinen vehreä ja yrttinen tee, jossa on alueelle ominaiseen tapaan selkeää kitkeryyttä. Kitkeryys ei kuitenkaan ole liian voimakasta, vaan sopii hyvin yhteen yrtisyyden kanssa ja tuo muuten keveälle teelle tervetullutta särmää.

Maku on kevyt, helmeilevä ja miellyttävän kirpsakka. Jälkimaku on voimakkaan aromaattinen ja viipyilevä. Tee sopii luonteensa vuoksi hyvin juotavaksi ruokailun jälkeen.

Nuoren ikänsä vuoksi Da Xue Shan 2012 sopii hyvin vihreän teen ystäville ja niille, jotka pitävät aromaattisesta nuoresta puerhista. Keräilijöille tämä on luonteikas ja lupaava Lincang-puerh, jonka alkaa todennäköisesti kypsyä toden teolla seuraavan 5 vuoden aikana. Lue lisää teen iättämisestä tästä linkistä.

Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille