Tervetuloa! Kirjaudu sisään tai luo tili
EtusivuToivelistaKassa
Ostoskori - 0,00 €

Ostoskori on tyhjä

Palaa edelliselle sivulle

Bai Mu Dan 2011 - kypsytetty valkoinen tee

Kirjoita ensimmäinen arvostelu

52,00 €
Tuotenumero: 2164

Saatavuus: Varastossa

Vain 1 jäljellä

Yleiskuvaus

Harvinainen kypsytetty valkoinen tee. Maussa herkullista karamellisuutta ja kukkaisuutta.

Lisää toivelistalle
Lisää vertailuun
Suositellut

Kuvaus

Harvinainen kypsytetty valkoinen teekakku vuodelta 2011. Täyteläinen ja tasapainoinen tee herkullisilla karamellin, hedelmän ja kukkaisuuden sävyillä.

Tee on tuotettu Fudingissa Kiinan kaakkoisrannikolla. Teekakkuun on painettu Bai Mu Dan teetä, joka on sekoitus teesilmuja ja nuoria teelehtiä. Herkkien silmujen ja lehtien yhdistelmän ansiosta teessä on tasapainoisesti hienostuneempia sävyjä sekä täyteläisempää pohjaa. Upeasti ikääntynyt valkoinen tee, joka sopii juotavaksi heti.

Tilaa ja maista ikääntyneen teen kehittynyt maku!

Mitä on iätetty valkoinen tee?

Iätettyä valkoista teetä on tuotettu perinteisesti lähinnä Kiinan kaakkoisrannikolla Fudingissa, joka on yksi suurimmista valkoisen teen tuotantoalueista.  Perinteisen Fudingilaisen sanonnan mukaan yksivuotias valkoinen tee on pelkkää teetä, kolmivuotias on lääkettä, ja seitsenvuotias on aarre.

Vasta viime aikoina kiinnostus kypsytettyyn valkoiseen teehen on levinnyt myös muualle Kiinaan ja ulkomaille. Todennäköisesti tähän on vaikuttanut puerh-teen suosion räjähdysmäinen kasvu. Fermentoitu valkoinen tee onkin paljon puerhia halvempaa hinta-laatusuhteeltaan ja siinä on ainakin teoriassa samat terveysvaikutukset.

Valkoista teetä ei iätetä niin kauan kuin puerhia. Lehtimateriaalin maku on niin hienovarainen, että pitkän iättämisen jälkeen maku ei todennäköisesti olisi kovin mielenkiintoinen. Valkoinen tee muuttuu selkeästi jo parissa vuodessa ja on parhaillaan 3-10 vuoden iässä.

Maultaan valkoinen tee on herkullisen aromaattinen ja makea, eikä siinä ole puerh-teen tallimaisuutta. Teestä voi löytää hunajaisia, karamellisia, pähkinäisiä, hedelmäisiä ja kukkaisia sävyjä. Suutuntuma on nuorta valkoista teetä paksumpi ja maku on syvempi ja rikkaampi.

Haudutus: 1–2 tl/2 dl, 1–3 min, 100 °C. Voi hauduttaa useamman kerran.

Kypsytettyä valkoista teetä voi hauduttaa myös ns. gongfu-tapaan käyttämällä enemmän lehtiä ja lyhentämällä haudutusaikaa.

Lisätiedot

Paino askel Ei

Kirjoita arvostelu

Vain rekisteröityneet asiakkaat voivat kirjoittaa arvosteluja. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.

Tuotteiden asiasanat

Erota asiasanat välilyönneillä. Kirjoita lauseet heittomerkkien ( ' ) sisään.