Aukioloajat: Tripla Ma-La 11 - 19, Su 12 - 18
Juhannuksen aukioloajat: PE 25.6- SU 27.6. SULJETTU

Kirishima Aracha Shincha luomu 2020 (80g)

27.9
27,90 €
ei mikään

Ainutlaatuinen tuoretee, joka sisältää teelehtiä, silmuja, lehtiruotia ja varsia. Miedosti paahdettu tee, jossa teelehtien tuoreus pääsee oikeuksiinsa. Kukkainen, tuore ja täyteläinen maku.

 
Saatavuus:Ei varastossa
Kuvaus

Harvinainen japanilainen teelaatu, jota on saatavila vain pieniä määriä keväisin. Aracha-teetä on viimeistelemätöntä teetä, jota valmistetaan vain vastapoimitusta teestä. Teelehtien viimeinen paahto jätetään pois ja lehtimateriaalia ei lajitella täysin, joten mukana on myös muutamia pieniä varsia, lehtiruotia ja teesilmuja. Tämä tee on poimittu 22.4.2018 .

Aracha on tavallista senchaa kosteampaa, ja siinä on upea tuore ja vehreä tuoksu. Teen tuoksssa on kukkaisuutta, pyöreitä kasvimaisia sävyjä ja hieman tuoretta yrttisyyttä. Taustalla vallitsee täyteläinen maitoisuus. Koska teelehtien seassa on myös varsia ja lehtiruotia, maku on runsaampi ja syvempi kun tavanomaisessa shinchassa. Tätä tuoreempaa vihreää teetä et helposti löydä!

Huom! Aracha on tuoretuote, ja korkean kosteuspitoisuutensa vuoksi se ei säily yhtä hyvin kuin normaali vihreä tee. Suosittelemme siis juomaan teen mahdollisimman pian pussin avaamisen jälkeen. Jos säilytät teetä pidemmän aikaa, sitä kannattaa pitää jääkaapissa laadun säilyttämiseksi. Teetä voi myös kuivata hieman, mutta maku saattaa kärsiä.

Luomuteetä Hayashin perheeltä

Kirishima Aracha on valmistettu Etelä-Japanissa Kagoshiman läänissä, Kirishima-vuoren juurella. Teen on tuottanut Hayashin perhe, jonka teetila on perustettu jo vuonna 1897. Hayashit siirtyivät luomutuotantoon asteittain vuodesta 1997 lähtien.

Suurin osa Hayashin perheen kasvattamasta teestä on Asatsuyu-lajiketta, joka löydettiin 1950-luvulla. Tämän lajike tuottaa hyvin puhdasta, makeaa ja syvän vihreän väristä teetä, joka tunnetaan kasvimaisista sävyistään. Tämä Aracha-tee on valmistettu Asatsuyun ja toisen tuntemattoman lajikkeen risteytyksistä. Pensaita kutsutaan nimellä Asatsuyu Mishou, ja ne on istutettu siemenistä. Siemenistä istutettu tee on pistokkaita monipuolisempaa, sillä jokainen kasvi on perimältään ainutlaatuinen. Tämä sopii hyvin luomutiloille, koska niissä viljelmän biodiversiteetistä huolehtiminen on erityisen tärkeää.

Haudutus: 1-2tl / 200ml vettä,70-80C, 1. haudutus n. 60s, seuraava haudutus n. 10-15s.

 

Lue lisää tästä teestä Teetuokio-blogissa!

 

 

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille