TUKI
044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi
Voimakas shu puerh Menghai-teetehtaalta. Pehmeä ja aromaattinen tee kaakaopavun, tumman puun ja paahdetun viljan sävyillä.
MENGHAIN TAUSTAA
Menghain tehdas perustettiin jo vuonna 1940, mutta se oli monta vuosikymmentä osa Kiinan keskitettyä teetuotantoa. Silloin puerh-teetä myytiin nimellä CNNP. Kun teetehtaat yksityistettiin 1980-luvulta alkaen, Menghai alkoi tuottamaan teetä omalla nimellään.
Menghai oli 1970-luvulla yksi ensimmäisistä tehtaista, joka tutki shu puerh teen valmistamista. Aikaisemmin puerh vaati vuosikausien iätystä, ennen kun siitä tuli kypsää ja tummaa. Menghai kehitti metodin, jolla lehtiä pystyttiin fermentoimaan varovasti, jolloin sama kypsyystaso saatiin aikaan nopeammin.
Tämä kypsytysmetodi ei ole uusi keksintö. Kiinan eteläosissa on tuotettu fermentoitua teetä samalla tavalla vähintään vuosisatojen ajan. Menghain työ kuitenkin saattoi fermentoidun teen suosion räjähdysmäiseen nousuun, ja tuloksena on moderni shu puerh-tee. Vielä tänäkin päivänä Menghai-tehdasta pidetään yhtenä parhaimmista shu puerhin tuottajista.
MAKU JA TUOKSU
Teen tuoksusta voi havaita tummaa hedelmää, havumetsää ja karamellisoitunutta sokeria. Maultaan tee on luonteikas ja voimakas, siinä on pehmeä ikääntynyt maku, mutta ei lainkaan kitkeryyttä.
Seuraavilla haudutuksilla teestä voi havaita paahdettua viljan, vaniljan ja jopa kaakaopavun sävyjä. Erittäin hienosti ikääntynyt tee, joka sopii hyvin heti juotavaksi tai jatkoiätettäväksi.
Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.
Type of Store Credit value | Valitse |
---|
044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi
14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.
Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.
Yli 50€ tilauksille