TUKI
044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi
Mengku Gongting on kypsytetty shu-puerh vuodelta 2005. Selkeä tumman ikääntynyt maku viipyilevällä hapokkuudella, joka antaa lopulta tilaa marjaiselle makeudelle.
Kasvatusalue ja tuottaja
Mengku-tehdas sijaitsee Yunnanin maakunnan länsiosassa lähellä Myanmarin rajaa Lincangin-prefektuurissa. Lincang on pohjoisin kuuluisista puerh-alueista, vaikka sijaitseekin vielä subtrooppisella alueella. Teetarhat sijaitsevat kuitenkin korkealla vuoristoisella alueella, jonka viileä ja kostea ilma pitää ilmaston tasaisena ympäri vuoden.
Mengku-teetehtaan juuret ulottuvat 1970-luvulle saakka. Tehdas tunnetaan erityisesti tuottamastaan Bingdao-teestä, joka on yksi modernin puerh-teen arvostetuimmista teelaaduista. Lincangin tee on usein voimakasta, sillä viileä vuoristoilmasto saa teelehdet kasvamaan hitaasti ja tiivistymään.
Maku ja tuoksu
Gongting on tuoksultaan kostea ja pyöreä, siinä on merkkejä wet storage -varastoinnista. Maku on suutuntumaltaan pehmeä ja öljyinen, mutta yleisvaikutelma on kepeä ja terävä. Ensimmäisissä haudutuksissa maussa voi havaita hieman marjaista kirpeyttä, joka tiivistyy kielellä makeudeksi. Ikäisekseen teessä on vielä runsaasti voimaa ja nuorekkuutta, mutta siinä on iän tuomaa moniulotteisuutta ja sävyisyyttä. Vuosien myötä teen kosteammat sävyt tulevat vielä hilliintymään ja päästämään marjaisia ja yrttisiä sävyjä esiin.
Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.
Type of Store Credit value | Valitse |
---|
044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi
14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.
Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.
Yli 50€ tilauksille