Aukioloajat: Pasilan Tripla Ma-Su 9 - 21

Yue Chen Yue Xiang Pu'er-teekakku 2005 (shu)- näyte 25 g

5.5
Pu'er-teekakku (shu) 2005
5,50 €
ei mikään

Hienosti ikääntynyt samettisen pehmeä kypsytetty eli shu pu'er teekakku vuodelta 2005.

 
Saatavuus:Ei varastossa
Kuvaus

Hienosti ikääntynyt samettisen pehmeä kypsytetty eli shu pu'er teekakku vuodelta 2005. Erinomainen esimerkki siitä, millaista shu puerh voi parhaimmillaan olla.

Mitä shu puerh on?

Shu eli kypsennetty pu'erh on kuuluisan pu'erh-teen toinen pääluokka ns. sheng puerhin lisäksi.

Sheng puerh on vanhempi teeluokka. Se on periaatteessa vihreää teetä, jonka annetaan iättyä vuosikymmeniä, jonka aikana tee tummenee ja maku muuttuu. Shu puerh kehitettiin myöhemmin kun yritettiin tuottaa täysin kypsyneen sheng puerhin kaltaista teetä lyhyemmässä ajassa.

Shu pu'erh-tee on itse asiassa melko nuori teetyyli. Niin sanottu wodui-tekniikka, jolla shu puer tuotetaan, keksittiin vasta 1970-luvulla. Shu valmistetaan kasaamalla lehdet isoksi pinoksi, joka alkaa fermentoitua lehtien lämmöstä ja kosteudesta. Tämä on hienovarainen prosessi, joka voi helposti mennä pilalle ja vaatii suurta taitoa.

Shu pu'erh-teen iättäminen

Monesti ajatellaan, että vain sheng puerhia voidaan iättää ja shu on tarkoitettu juotavaksi heti. Tämä ei pidä paikkaansa: kaikkea puerh-teetä voi juoda ilman kypsyttämistä, ja myös shu puerh hyötyy iättämisestä.

Yleensä fermentaatio jättää shu puerhiin joitakin epämiellyttäviä sivumakuja, jotka häviävät ajan myötä. Siksi kannattaa ostaa shuta, joka on jo muutaman vuoden vanhaa, tai antaa kakkujen olla pari vuotta ennen juomista.

Sheng puerhin tavoin shu ei muutu tummemmaksi ajan myötä. Sen sijaan sen maku syvenee ja monipuolistuu, sekä suutuntuma muuttuu paksummaksi ja pehmeämmäksi. Kaiken kaikkiaan ikääntynyt shu puerh on nuoreen verrattuna lempeää, hillittyä ja hienostunutta. Lue lisää teen iättämisestä tästä linkistä.

Maku ja tuoksu

Tässä teessä iän voi jo huomata selkeästi. Jos sinulla on epämiellyttäviä kokemuksia shu puerhista, tämä tee voi muuttaa näkemyksesi tästä teeluokasta.

Teen tuoksussa on miellyttävää myskisyyttä, nahkaa, siirappia ja tummaa hedelmäisyyttä. Tuoksu on erittäin monipuolinen ja myöhemissä haudutuksissa uusia sävyjä tuntuu avautuvan kupista jatkuvasti.

Maultaaan tee on samettisen pehmeä, lempeä ja hillitty. Siinä on puuta, tervaa, ja tummaa hedelmää, jota usein sanotaan luumun tai jujuben mauksi. Tee jättää nieluun miellyttävän makean tunteen ja nostaa suuhun raikkaan jälkimaun.

Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille