Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 10 - 20, La 11 - 19, Su 12-18

Hong Tai Chang 2001 shu puerh kakku

88.9
88,90 €
ei mikään

Upea vanha ja kypsä puerh tee hedelmän, pähkinän ja poltetun sokerin sävyillä. Maista ja ihastu!

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Vain 2 jäljellä
Kuvaus

Upea ikääntynyt shu puerh tee kuivan hedelmäisellä ja kukkaisella maulla. Herkullinen ja vaikuttava tee!

Tuottajan ja teealueen taustaa
Hong Chang -teetehdas on kuuluisa 1800-luvun lopulla perustettu teetehdas Yunnanin Yibang-teevuorella. Hong Tai Chang oli alunperin tämän tehtaan sisaryritys, joka perustettiin 1930-luvulla Thaimaassa.

Puerh-teetä kasvaa Kiinan lisäksi Thaimaassa, Laosissa ja Myanmarissa Yunnanin rajamailla. Myös näissä maissa on aina ollut puerh-teetuotantoa ja teetehtaita. Hong Tai Chang alkoi profiloitua omaksi brändikseen toisen maailmansodan aikaan, kun Kiinan ja Thaimaan välinen raja suljettiin. Lopulta kun vallankumouksen jälkeen tuotanto keskitettiin, emoyhtiö lakkasi olemasta ja Hong Tai Chang jäi jatkamaan tämän teetuottajan perintöä.

On epäselvää, kuinka paljon Hong Tai Chang vielä käyttää raja-alueiden materiaalia teekakuissaan. Ainakin osa teestä tulee Tahimaasta ja muilta raja-alueilta, mutta nykyään sekoituksessa voi olla myös Yunnanin teetä.

Maku ja tuoksu
Teekakku koostuu suurista kokonaisista lehdistä, joukossa on runsaasti kullankeltaisia nuppuja. Tuoksu on kevyempi kuin monet muut shu puerhit, varastointi on saattanut olla hieman kuivempi tai sitten vuodet ovat kuluttaneet terävämmät tuotannon tuoksut lehdistä pois. Siinä on tiettyä mausteisuutta, hedelmäisyyttä, vanhojen kirjojen ja poltetun sokerin tuoksua.

Maultaan tee on pyöreä ja täyteläinen. Siinä on ikääntyneen teen aurinkoisuutta ja pähkinäistä kermaisuutta, jota joskus tapaa shu puerhissa. Suutuntuma on kirkas ja maku pitkäkestoinen, jättäen kurkkuun makean tuntuman. Kaiken kaikkiaan Hong Tai Chang on miellyttävä, monipuolinen ja hienostunut tee, jota on ilo juoda.

Haudutus 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille