Aukioloajat: Tripla Ma-La 11 - 19, Su 12 - 18
Juhannuksen aukioloajat: PE 25.6- SU 27.6. SULJETTU

Mengku Gongting 2005 - shu puerh kakku - näyte 25 g

7.9
7,90 €
ei mikään
Upeasti kypsynyt luonteikas ja hienosti kypsynyt puerh Lincangin alueelta. Näyte n. 25 g
- +
 
Saatavuus:Varastossa
Kuvaus

Mengku Gongting on kypsytetty shu-puerh vuodelta 2005. Selkeä tumman ikääntynyt maku viipyilevällä hapokkuudella, joka antaa lopulta tilaa marjaiselle makeudelle.

Kasvatusalue ja tuottaja

Mengku-tehdas sijaitsee Yunnanin maakunnan länsiosassa lähellä Myanmarin rajaa Lincangin-prefektuurissa. Lincang on pohjoisin kuuluisista puerh-alueista, vaikka sijaitseekin vielä subtrooppisella alueella. Teetarhat sijaitsevat kuitenkin korkealla vuoristoisella alueella, jonka viileä ja kostea ilma pitää ilmaston tasaisena ympäri vuoden.

Mengku-teetehtaan juuret ulottuvat 1970-luvulle saakka. Tehdas tunnetaan erityisesti tuottamastaan Bingdao-teestä, joka on yksi modernin puerh-teen arvostetuimmista teelaaduista. Lincangin tee on usein voimakasta, sillä viileä vuoristoilmasto saa teelehdet kasvamaan hitaasti ja tiivistymään.

Maku ja tuoksu

Gongting on tuoksultaan kostea ja pyöreä, siinä on merkkejä wet storage -varastoinnista. Maku on suutuntumaltaan pehmeä ja öljyinen, mutta yleisvaikutelma on kepeä ja terävä. Ensimmäisissä haudutuksissa maussa voi havaita hieman marjaista kirpeyttä, joka tiivistyy kielellä makeudeksi. Ikäisekseen teessä on vielä runsaasti voimaa ja nuorekkuutta, mutta siinä on iän tuomaa moniulotteisuutta ja sävyisyyttä. Vuosien myötä teen kosteammat sävyt tulevat vielä hilliintymään ja päästämään marjaisia ja yrttisiä sävyjä esiin.

Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille