Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 10 - 20, La 11 - 19, Su 12-18

Bingdao - Puer teekakku 2018 (sheng) - näyte 25 g

5.5
5,50 €
ei mikään

Nuori vehreä sheng puerh teekakku vuodelta 2018. Maultaan kevyt, raikas ja erittäin aromaattinen.

Näyte n. 25 g

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Vain 5 jäljellä
Kuvaus

Tuore upean aromaattinen sheng puerh teekakku vuodelta 2018.

Tämä kakku on niin sanottua raakaa tai vihreää eli sheng puerh-teetä. Tämä ikivanha teetyyli on valmistetaan isolehtisen assamica-lajikkeen teelehdistä, jotka puristetaan tiiviiksi kakuiksi. Sheng puerh-teetä voidaan iättää jopa vuosikymmenien ajan. Nuori sheng on mietoa ja muistuttaa maultaan vihreää teetä, mutta vuosien saatossa lehdet tummenevat ja teen maku syvenee.

Maultaan tämä sheng puerh on vielä erittäin nuorekas ja aromaattinen. Siinä on metsäisiä, raikkaita ja hienovaraisia kukkaisia sävyjä. Maku on pehmeä, voimakas ja siinä on pientä kitkeryyttä. Suutuntuma on tiivis ja pyöreä, tee tuntuu miellyttävän kirkkaalta ja virkistävältä.

Tämä nuorekas sheng puerh teekakku sopii hyvin juotavaksi jo nyt, mutta sen voi hyvin jättää kypsymään muutamaksi vuodeksi. Lue lisää puerhin iättämisestä täältä.

Mitä puerh-tee on?

Puerh-tee on tuhansia vuosia vanha teetyyli, joka on kehittynyt teekasvin syntyalueilla Etelä-Kiinan trooppisilla metsäalueilla. Puerh on tärkeä osa paikallisten etnisten heimojen ruokavaliota, ja pitkään se pysyi suhteellisen tuntemattomana teelaatuna.

Vasta viimeisten vuosikymmenien aikana se on noussut huimaan suosioon muualla Kiinassa sekä länsimaissakin asti. Varsinkin länsimaissa puerhin terveysvaikutukset ovat nostaneet sen suosiota. Välillä väitteitä puerhin terveyshyödyistä on ehkä liioiteltukin, mutta sillä on silti monia ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Nykyään puerh on kulkenut kauas heimojuuristaan. Se on yksi hienostuneimmista teelaaduista, jota yksityiset kerääjät ja teevälittäjät iättävät valtavissa varastoissa. Vannoutuneet puerhin ystävät voivat maksaa suosituimmista ikääntyneistä teekakuista huimia summia.

Samalla puerh on edelleen jollain tavalla hyvin konstaleimaton ja helposti lähestyttävä tee. Vaikka puerhin hinta on noussut, se on edelleen hyvin halpaa esimerkiksi oolongiin verrattuna.

Haudutus 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille