Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 10 - 20, La 11 - 19, Su 12-18

Qian Nian Gushu 2003 - shu puerh kakku

78.8
78,80 €
ei mikään

Voimakas ja samettisen pehmeä shu puerh vanhojen teepuiden lehdistä. Hienosti ikääntynyt tee lämpimän puun, luumun ja melassin sävyillä.

 
Saatavuus:Ei varastossa
Kuvaus

Luonteikas maanläheinen shu puerh, joka on jo ikääntynyt ja pehmentynyt hienosti. Voimakkaan puerhin ystäville.

Vanhojen puiden teetä
Tämä tee on valmistettu vanhoista puista, nimensä mukaisesti Qian Nian Gushu tarkoittaa tuhatvuotiasta vanhaa teetä. Tämä on yleinen nimitys puerhille, eikä tarkoita että tämä kuvastaisi teepuiden todellista ikää.

Gushu-teen sanotaan olevan noin 200+ vuotiaiden puiden lehdistä. Tämä kuulostaa suurenmoiselta, mutta Yunnanin ikivanhoissa metsissä kasvaa vielä runsaasti vanhoja puita. Ikä ei välttämättä ole tarkasti määritelty, vaan saattaa myös kuvastaa puiden kokoa.

Vanhojen teepuiden juuristo on laajempi ja ulottuu syvemmälle maahan. Näin se saa maasta enemmän ravinteita, jotka tiivistyvät lehtiin tuoksuksi ja mauksi. Gushu-puerh on usein maultaan viipyilevämpää ja moniulotteisempaa.

Tämä tee on tuotettu kiinalaisen teeasiantuntijan He Shihuan valvonnassa. Hän on auttanut nostamaan Licangin ja Simaon vanhoista teepuista valmistettua teetä arvostetumpaan asemaan.

Maku ja tuoksu
Teen tuoksu on upean voimakas ja kokonaisvaltainen, siinä on kosteaa puuta ja nahkaa ja tummaa melassia. Tämän ensivaikutelman reunoilla voi havaita hienoista terävämpää yrttisyyttä ja tiivistä luumua.

Maultaan Qian Nian on suorasukainen voimakas shu puerh. Tee tuntuu suussa paksulta ja samettisen pehmeältä, ja siinä on iän tuomaa lämpöä. Makuprofiili on selkeästi ikääntynyt: nuoren shu puerhin ohuta ja terävä luonne on väistynyt hillitymmän klassisen kypsän puerhin tieltä.

Tee on erinomaista juotavaa jo nyt, mutta muutamien vuosien iätys Suomen kuivissa oloissa voi hillitä teen kosteita piirteitä ja päästää teen hedelmäisempiä piirteitä yhä enemmän esiin.

Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille