Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 11 - 19, La 11 - 18, Su 12-17

Qiao Mu Qi Zi puerh kakku 2007 (shu)

64.9
Qiao Mu Qi ZI puerh kakku 2007 (shu)
64,90 €
ei mikään

Vuonna 2007 tuotettu, maukas ja mehevä shu puerh. Valmistettu suurten teepuiden lehdistä.

 
Saatavuus:Ei varastossa
Kuvaus

Upea kypsytetty shu puerh kuuluisalta Xishuangbanna-alueelta Yunnanista. Tiivis, mehukas ja moniulotteinen maku.

Xishuangbanna-prefektuuri sijaitsee aivan Yunnanin maakunnan eteläisimmässä osassa, Laosin ja Burman rajalla. Suurin osa kaikkein kuuluisimmista puerh-alueista sijaitsee tällä alueella. Esimerkiksi "kuusi kuuluisaa vuorta" eli kuusi erityisen arvostettua puerh-teen tuotantoaluetta sijaitsevat Xishuangbannassa.

Xishuangbannan maasto on erittäin vaihtelevaa ja alue voidaan jakaa lukuisiin omalaatuista teetä tuottaviin kasvatusalueisiin. Prefektuurin itäosassa tuotettiin ennen keisarin hovin käyttöön varattua ns. tribuuttiteetä, kun taas vallankumouksen jälkeen tuotannon keskus siirtyi lännen suuriin tehtaisiin.

Lehdet suurista puista

Puerh luokitellaan usein teepuiden koon mukaan, joka kuvastaa myös kasvien ikää. Taidi tarkoittaa plantaaseilla kasvatettua teetä, jotka istutetaan pistokkaista. Pensaat leikataan lyhyiksi poiminnan helpottamiseksi ja niissä käytetään yleensä lannoitteita ja hyönteismyrkkyjä. Gushu on tämän vastakohta: se tarkoittaa siemenistä istutettuja erittäin vanhoja ja suuria teepuita, joita ei juurikaan hoideta.

Näiden väliin jää Qiao Mu, jota tämä teekakku edustaa. Termi tarkoittaa nuorempia siemenestä istutettuja teepuita, joita ei leikata. Usein niiden annetaan kasvaa rauhassa ilman lannoitteita tai hyönteismyrkkyjä. Niiden ikä voi vaihdella runsaasti noin 20-80 vuoden välillä. Tätä vanhempi gushu-tee on hyvin harvinaista.

Puista valmistettua puerh-teetä arvostetaan plantaasiteetä enemmän. Puut on istutettu siemenistä, joten jokainen puu on ainutlaatuinen yksilö. Tämä tarkoittaa monipuolisempaa makua. Teepuihin ei myöskään usein käytetä lannoitteita ja hyönteismyrkkyjä, joten tee on puhtaampaa. Lisäksi suuret puut kasvattavat laajan juuriston, jonka avulla ne imevät enemmän ravinteita ja tuottavat maukkaampia teelehtiä.

Maku ja tuoksu

Qiao Mu Qi Zi 2007 on niin sanottu shu puerh-teetä, eli lehdet ovat täysin fermentoituneita ja tummia.

Teen tuoksu on tyypillisen shu puerhin kaltainen. Siinä on mehevää lämmintä puuta ja nahkaa, luumua ja tummaa siirappia, sekä hieman tupakkamaista yrttisyyttä. Tämä teekakku on ikääntynyt jo monta vuotta, ja sen tuoksu on jo selkeästi kehittynyt. Karkeimmat sävyt ovat hävinneet, ja tuoksusta pilkistää runsaasti keveämpiä hedelmäisiä ja kukkaisia sävyjä.

Maku on erinomaisen mehukas, eloisa ja voimakas. Siinä on tavanomaisen maanläheisyyden lisäksi upeaa nektarimaista hedelmää tai jopa hunajaisuutta. Shu puerhiksi maku on yllättävän monipuolinen ja sointuva heti ensisiemauksesta lähtien.

Tämä tee on herkullista juotavaa juuri nyt, mutta sitä voi myös iättää lisää. Lue lisää teen iättämisestä täältä.

Haudutus: 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille