Aukioloajat: Tripla Ma-Pe 10 - 20, La 11 - 19, Su 12-18

Chen Nian Lao Bai Cha 2014 - kypsytetty valkoinen teekakku

59.9
59,90 €
ei mikään

Chen Nian Lao Bai Cha on harvainaista kypsytettyä valkoista teetä vuodelta 2014. Maultaan upean aromaattinen, kevyt ja makea. Herkullinen ja terveellinen fermentoitu tee!

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Vain 1 jäljellä
Kuvaus

Chen Nian Lao Bai Cha on vuonna 2014 tuotettua valkoista teetä, joka on kypsynyt herkulliseksi aromaattiseksi teeksi. Tätä teetä on ilo juoda!

Mikä valkoinen teekakku?
Yleinen harhaluulo on, että vain puerh-teetä iätetään. Tosiasiassa ainakin oolongia, mustaa teetä ja valkoista teetä iätetään tosinaan Kiinassa, vaikkin tämä on harvinaisempaa.

Valkoista teetä on kypsytetty perinteisesti Fudingin alueella Fujianisssa, Kiinan itärannikolla. Tee puristetaan tiiviiksi kakuiksi aivan kuten puerh-tee, ja sitä iätetään yleenä 2–10 vuotta. Itse asiassa Fudingissa on sanonta valkoisesta teestä: "Yksivuotiaana teetä, 3-vuotiaana lääkettä, 7-vuotiaana aarre". Tämä teekakku alkaa siis olla parhaassa iässään!

Valkoinen tee kypsyy hieman eri tavalla kuin puerh. Siinä huomaa selkeitä eroja jo 1–2 vuoden jälkeen, ja tee on jo selkeästi tummempaa ja aromaattista 3-vuotaana. Valkoisen teen kypsyminen vaikuttaa kuitenkin hidastuvan: yleensä 7-15 vuoden ikäisenä tee ei juurikaan muutu.

Maku ja tuoksu
Chen Nian muistuttaa tyypillisen kypsytetyn valkoisen tee tapaan hieman oolongia. Maku on uskomattoman aromaattinen, ja siinä on kukkaisia, hedelmäisiä ja hunajaisia sävyjä, sekä karamellia ja paahdettua kastanjaa. Maussa on makeita toffeen sävyjä, sekä tiivistä hedelmäisyyttä.

Puerhiin verrattuna maussa ei ole kirpeyttä, ja suutuntuma on hieman kevyempi. Maku on myös hieman lyhytkestoisempi – iätetystä valkoisesta teestä saa noin 3 hyvää haudutusta kun taas puerhista voi saada jopa 6 kuppia.

Haudutus 100 °C ½-1 min. Käytä teelehtiä 2-3 g/2 dl. Seuraavilla haudutuksilla +30s/haudutus. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille