Aukioloajat:
MA-LA 11-19
SU SULJETTU

Hu Lin Shou Mei 2020 - valkoinen tee alk. 25 g

6.2
6,20 €
ei mikään

Hyvän hinta-laatusuhteen omaava valkoinen tee, josta löytyy kärkisilmuja ja isoja lehtiä.

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Vain 2 jäljellä
Kuvaus

Runsas ja maanläheinen valkoinen tee, jolla on pitkät juuret Kiinan teekulttuurissa

Shou Mei omaa hyvin pitkät juuret Kiinan teekulttuurissa. Se on valkoinen tee, joka on luotu kestämään kakuiksi painamista ja iättämistä. Satoja, jopa tuhansia vuosia sitten teenlehdet jauhettiin pölyksi ja puristettiin kakkujen ja tiilten muotoon helpompaa kuljetusta varten. Jossain vaiheessa viimeisten 1500 vuoden aikana lehtien jauhaminen pikkuhiljaa lopetettiin, ja teenjuonti nykyisessä muodossaan sai alkunsa. Suuri tekijä muutoksessa oli teen ulkonäkö. Kokonaiset lehdet olivat kauniimpia kuin jauhetut. Näin ollen teekakkuja alettiin tekemään kokonaisista lehdistä.

Shou Mein suora käännös on "pitkäikäinen kulmakarva". Hauska nimi viittaa lehtien seassa oleviin nuppuihin, jotka muistuttavat valkoisia kulmakarvoja, ja teen historiaan. Shou Mein lehdet poimitaan satokaudella muita valkoisia teitä myöhemmin, suunnilleen samaan aikaan oolongin poiminnan kanssa. Siksi Shou Mein lehdet ovat hyvin isoja ja kypsyneitä. Ne ikääntyvät erittäin hyvin. Shou Meihin poimitaan myös vähemmän kärkisilmuja ja enemmän muihin teihin kelpaamattomia alimpia lehtiä. Halvempi hinta johtuu siitä, että Shou Mein tuottaminen on helppoa. 

Lehtien annetaan näivettyä auringonpaisteessa heti poiminnan jälkeen. Kevyt hapetus tummentaa lehtiä hieman, mutta suurin osa lehdistä on silti vihreitä. Hyvässä alle viisivuotiaassa Shou Meissä lehdet ovat vihertävän-tumman läikikkäitä. Se kielii oikeanlaisesta käsittelystä ja tasaisesta hapetuksesta. 

Tämä tee tulee Hu Linin kaupungista ja on kevään sadon Shou Meita, joten sen lehdet ovat vihertävämpiä kuin normaalisti. Kuivat lehdet tuoksuvat raikkaalta syksyltä ja hillomaisilta hedelmiltä. Haude on kauniin kellertävä. Kevyt hapetus tekee teen mausta selkeämmän ja rohkeamman. Maussa on oolongmaista runsautta ja pyöreyttä. Teestä löytyy myös maanläheisiä ja pähkinäisiä vivahteita.

Lue lisää Hu Lin Shou Mei -teestä tästä!

Haudutus:

1–2 rkl/2 dl, 1–3 min, 60–80 °C

Määräalennus:
Osta 2 hintaan 5,27 € /kpl ja säästä 15%
Osta 4 hintaan 4,65 € /kpl ja säästä 25%
Osta 8 hintaan 4,03 € /kpl ja säästä 35%
Osta 20 hintaan 3,41 € /kpl ja säästä 45%
Osta 40 hintaan 2,79 € /kpl ja säästä 55%

Alennus annetaan kassalla.

Huom! Myymme grammamääräisesti teetä, joten tee pakataan yhteen pussiin. Esim. jos tilaatte 2 kpl edellä mainittua teetä niin se on yhteensä 50 grammaa, joka pakataan yhteen 50 gramman pussii

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille