Aukioloajat: Tripla Ma-La 11 - 19, Su 12 - 18
Juhannuksen aukioloajat: PE 25.6- SU 27.6. SULJETTU

Kadota Aracha Shincha 2020 (50g)

22.9
22,90 €
ei mikään

Harvinainen japanilainen paahdettu vihreä tee, joka on valmistettu perinteisin menetelmin ja 100% käsityönä.

 
Saatavuus:Ei varastossa
Kuvaus

Ainutlaatuinen japanilainen ensimmäisen sadon vihreä tee, joka on valmistettu paahtamalla. Kukkainen ja aromaattinen tee, jossa upea selkeä ja makeahko maku.

Aracha on harvinainen japanilainen teelaatu, jota kutsutaan myös "raakateeksi". Se valmistetaan muuten samoin kuin tavallinen vihreä tee, mutta lopullinen viimeistely, kuivaaminen ja lehtien lajittelu jätetään tekemättä. Siksi aracha on normaalia teetä kosteampaa ja siinä on usein eri kokoisia lehtiä ja jopa pieniä varren palasia.

Toisin kuin perinteinen japanilainen tee, tämä tee on paahdettu pannulla höyryttämisen sijasta. Tällaista teetä kutsutaan nimellä kamairicha. Paahto tuo teehen herkullista pähkinäisyyttä ja korostaa teen hedelmäisiä ja kukkaisia puolia normaalin senchan merellisten ja kasvimaisten sävyjen sijaan.

Teen viimeistelemättömän luonteen voi havaita sen maussa – maku on upean selkeä ja raikas, siinä on eteeristä kukkaisuutta ja umamin vehreää runsautta. Suutuntuma on paksu ja tee soljuu helposti kielellä. Heti ensimmäisen siemaisun jälkeen suuhun nousee hienostuneen aromaattinen jälkimaku.

Tietoa tuottajasta: Kadotan perhe

Kadotan perheen maatila sijaitsee aivan Japanin eteläisessä kärjessä, Miyazakin maakunnassa. Pienellä 2.7 hehtaarin tilalla on pitkät perinteet, ja nyt teetuotannosta vastaavat perheen isä ja poika.

Tämä Aracha Shincha tee on valmistettu Yama-Yabukita lajikkeesta.  Yabukita on Japanin viljellyin teelajike, ja "yama" tarkoittaa, että pensaat ovat kasvaneet vuorella. Lajike tunnetaan erityisesti sen aromaattisuudesta sekä voimakkaasta umamin mausta.

Kadotat valmistavat teetä perinteisin menetelmin pienissä erissä ja 100% käsityönä. Perheen Aracha Shincha on valmistettu paahtamalla teelehtiä 100 vuotta vanhoissa valurautaisissa hon-gama-uuneissa. Perinteisesti kaikki kamairicha paahdettiin näissä uuneissa, mutta nykyään ne ovat äärimmäisen harvinaisia. Kadota Aracha Shincha on siis ainutlaatuinen kurkistus vanhanaikaiseen japanilaiseen paahdettuun vihreään teehen, jollaista valmistettiin aina 1900-luvun alkuun saakka.  

Haudutus: 1tl / 200ml vettä, 80C, 1. haudutus n. 60s, seuraava haudutus n. 15-30s.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille