Tervetuloa! Kirjaudu sisään tai luo tili
EtusivuToivelistaKassa
Ostoskori - 0,00 €

Ostoskori on tyhjä

Palaa edelliselle sivulle

Matcha

Matcha

Matcha on jauhettua vihreätä teetä. Japanilainen teeseremonia käyttää matchaa, mistä tee parhaiten tunnetaan.

Matcha poikkeaa muista teelaaduista sen erilaisen kasvatusmenetelmän vuoksi. 2-8 viikkoa ennen poimintaa teepensaat varjostetaan. Matcha valmistetaan varjossa kasvatetuista teelehdistä. Teepensaat peitetään auringolta 2- 8 viikkoa ennen poimintaa. Tämä hidastaa kasvua ja lisää lehtivihreän tuotantoa. Saadessaan vähemmän auringon valoa teepensas alkaa tuottamaan enemmän klorofylliä (lehtivihreää) ja L-teaiinia aminohappoa. Mitä kauemmin teepensaita varjostetaan sitä enemmän lehtivihreää ja aminohappoa. Varjostaminen myös vähentää katekiinien määrä, joka tekee teestä pehmeän juotavan.

Poiminnan jälkeen lehdet kuivatetaan ja jauhetaan erittäin pieneksi jauheeksi. Lopullisessa matcha-juomassa teejauhe on yhä kupissa sisällä ja se nautitaan juoman mukana. Poimituista lehdistä poistetaan lehtiruodit, joten vain lehden paras osa jauhetaan matchaksi. Erään tutkimuksen mukaan matchassa oli neljä kertaa enemmän lehtivihreää kuin normaalissa vihreässä teessä. Eli se on jopa neljä kertaa terveellisempää kuin tavallinen vihreä tee. Teelehti juodaan kokonaisudessaan, joka lisää sen terveellisyyttä.

Matchassa on korkea kofeiinipitoisuus ja kupillisessa matcha-teetä voi olla jopa kaksi kertaa enemmän kofeiinia kuin kahvissa. Kuten useimpien teelaatujen, myös matchan kofeiinipitoisuus kuitenkin vaihtelee merkittävästi, ja toisinaan kupillinen matchaa voi tuottaa rajumman kofeiinipiikin kuin tuplaespresso. Kiinnostavaa kyllä, matchaa käytetäänkin myös tee-espressojen raaka-aineena.

Aseta laskeva suunta

Taulukko Luettelo

/ sivu
Aseta laskeva suunta

Taulukko Luettelo

/ sivu