Aukioloajat:
MA-LA 9-21
SU SULJETTU

Oolong-tee

Oolong on mustan ja vihreän teen välimuoto – ominaisuus, jonka voi havaita sekä maussa että värissä. Oolong tunnetaan sen selvän hedelmäisestä mausta; oolong-lehdet käyvät läpi maltillisen käymisprosessin, jossa ne lakastuvat, hapettuvat ja kuivuvat. Oolongin kiinankielinen nimi on wūlóng, ”musta lohikäärme”.

Oolong-teen suurimmat valmistajat ovat Kiina ja Taiwan. Kiinan ja Taiwanin lisäksi oolong-tee on äärimmäisen arvostettua myös Etelä-Aasian ja Japanin alueilla.

 

Laadukas oolong-tee on usein vihreää ja mustaa teetä hieman kalliimpaa. Korkeaa hintaa kompensoi kuitenkin mahdollisuus hauduttaa samoista lehdistä useampi annos valmista teetä.

 

Laadukkaat oolong-teet kestävät useimmiten viisi haudutuskertaa. Kaikista hienoimmat teelaadut venyvät vielä useampaan haudutuskertaan menettämättä makuaan.

 

Oolong-teen haudutus vastaa hyvin pitkästä mustan teen haudutusta: 90-95 asteinen vesi ja omien mieltymysten mukainen haudutusaika. Oolong-teen haudutusaika voi vaihdella minuutista seitsemään minuuttiin. Eri haudutusajat vaikuttavat niin teen makuun kuin jäljellä oleviin haudutuskertoihin.

 

Oolong-teelaatujen suurimmat erot muodostuvat eri pituisten hapetusprosessien myötä. Pidempi hapetusaika antaa teelle vahvemman mustaa teetä muistuttavan maun, vastaavasti lyhyemmän hapetusajan jättäessä maun huomattavasti miedommaksi muistuttaen hyvin paljon vihreää teetä.

 

Suosituimpia oolong-teelaatuja ovat Dahongpao sekä Tieguanyin, jotka ovat yksiä suosituimmista Kiinalaisista teelaaduista. Nämä edustavat oolong-teiden kahta ääripäätä: Dahongpao on hyvin tumma ja voimakas, kun taas Tieguanyin on huomattavasti hennompi ja täyteläisempi makukokemus, joka muistuttaa enemmän vihreää teetä.

 

Oolong-tee on ylivoimaisesti suosituin Gongfu-haudutukseen käytetty tee. Gongfu-haudutuksessa noin kaksi kolmasosaa teepannusta täytetään oolongin lehdillä joita haudutetaan useaan otteeseen lyhyillä haudutusajoilla. Oolong-lehdet sopivat erinomaisesti suuremmassa pannussa haudutettavaksi.

 

Chayan oolong-valikoimasta löydät kaikki suosituimmat teelaadut maailman suurimmilta oolong-tuottajilta. Meiltä löydät kaikki parhaat vaihtoehdot aina perinteisestä oolongista maustettuihin ja harvinaisimpiin laatuihin.

15 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Four Seasons - Oolong-tee alk. 25 g
 2. Seesamiherkku - maustettu oolong tee
 3. Appelsiini Oolong - Maustettu tee-50 g
 4. Passion Oolong - Maustettu tee-50 g
 5. Tung Ting - Oolong-tee alk. 25 g
 6. Qingxiang Tie Guan Yin - Oolong-tee alk. 25 g
 7. Ginseng Oolong - Oolong-tee alk. 25 g
 8. Vaahterasiirappi Oolong - Maustettu tee
 9. Milky Oolong Premium - Oolong-tee alk. 25 g
 10. Tie Luo Han - Oolong-tee alk. 25 g
 11. Da Hong Pao - Oolong-tee alk. 25 g
 12. Rou Gui - Oolong-tee alk. 25 g
 13. Yashi Dan Cong - Oolong-tee alk. 25 g
 14. Alishan Oolong 2023 - Oolong-tee alk. 25 g
 15. Dong Ding 2023 - Oolong-tee alk. 25 g

15 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen