Aukioloajat:
MA-LA 11-19
SU SULJETTU

Oolong-tee

Oolong on mustan ja vihreän teen välimuoto – ominaisuus, jonka voi havaita sekä maussa että värissä. Oolong tunnetaan sen selvän hedelmäisestä mausta; oolong-lehdet käyvät läpi maltillisen käymisprosessin, jossa ne lakastuvat, hapettuvat ja kuivuvat. Oolongin kiinankielinen nimi on wūlóng, ”musta lohikäärme”.

Oolong-teen suurimmat valmistajat ovat Kiina ja Taiwan. Kiinan ja Taiwanin lisäksi oolong-tee on äärimmäisen arvostettua myös Etelä-Aasian ja Japanin alueilla.

 

Laadukas oolong-tee on usein vihreää ja mustaa teetä hieman kalliimpaa. Korkeaa hintaa kompensoi kuitenkin mahdollisuus hauduttaa samoista lehdistä useampi annos valmista teetä.

 

Laadukkaat oolong-teet kestävät useimmiten viisi haudutuskertaa. Kaikista hienoimmat teelaadut venyvät vielä useampaan haudutuskertaan menettämättä makuaan.

 

Oolong-teen haudutus vastaa hyvin pitkästä mustan teen haudutusta: 90-95 asteinen vesi ja omien mieltymysten mukainen haudutusaika. Oolong-teen haudutusaika voi vaihdella minuutista seitsemään minuuttiin. Eri haudutusajat vaikuttavat niin teen makuun kuin jäljellä oleviin haudutuskertoihin.

 

Oolong-teelaatujen suurimmat erot muodostuvat eri pituisten hapetusprosessien myötä. Pidempi hapetusaika antaa teelle vahvemman mustaa teetä muistuttavan maun, vastaavasti lyhyemmän hapetusajan jättäessä maun huomattavasti miedommaksi muistuttaen hyvin paljon vihreää teetä.

 

Suosituimpia oolong-teelaatuja ovat Dahongpao sekä Tieguanyin, jotka ovat yksiä suosituimmista Kiinalaisista teelaaduista. Nämä edustavat oolong-teiden kahta ääripäätä: Dahongpao on hyvin tumma ja voimakas, kun taas Tieguanyin on huomattavasti hennompi ja täyteläisempi makukokemus, joka muistuttaa enemmän vihreää teetä.

 

Oolong-tee on ylivoimaisesti suosituin Gongfu-haudutukseen käytetty tee. Gongfu-haudutuksessa noin kaksi kolmasosaa teepannusta täytetään oolongin lehdillä joita haudutetaan useaan otteeseen lyhyillä haudutusajoilla. Oolong-lehdet sopivat erinomaisesti suuremmassa pannussa haudutettavaksi.

 

Chayan oolong-valikoimasta löydät kaikki suosituimmat teelaadut maailman suurimmilta oolong-tuottajilta. Meiltä löydät kaikki parhaat vaihtoehdot aina perinteisestä oolongista maustettuihin ja harvinaisimpiin laatuihin.

22 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
 1. *HULLUT TEEPÄIVÄT -50%* China Pouchong Luomu (Bao Zhong) - Oolong-tee alk. 25 g
  -50%
 2. Vietnam Four Seasons - Oolong-tee alk. 25g
 3. Hwangcha -kultainen tee alk. 25 g
 4. Orange Oolong - Maustettu tee
 5. Vietnam Tung Ting - Oolong-tee alk. 25 g
 6. Ginseng Oolong - Maustettu tee alk. 25 g
 7. Roasted Sesame - maustettu oolong tee
 8. Maple/Walnut Oolong - Maustettu tee
 9. Asian Flower (Mango) - Maustettu oolong-tee
 10. Gaba Oolong alk. 25 g
 11. Everspring - Oolong-tee alk. 25 g
 12. Jin Xuan - Oolong-tee alk. 25 g
 13. Green Jade - Oolong-tee alk. 25 g
 14. Milky Oolong - Maustettu tee alk. 25 g
 15. Shui Xian - Oolong-tee alk. 25 g
 16. Shui Jin Gui - Oolong-tee alk. 25 g
 17. Da Hong Pao - Oolong-tee alk. 25 g
 18. Tie Luo Han - Oolong-tee alk. 25 g
 19. Gui Fei Oolong alk. 25 g
 20. Fenghuang Dan Cong - Oolong-tee alk. 25 g
 21. Yashi Dan Cong - Duck Shit oolong tee alk. 25 g
 22. Honey Dan Cong - Oolong-tee alk. 25 g

22 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen