Aukioloajat:
MA-LA 9-21
SU SULJETTU

Sencha

Sencha on suosituin japanilainen vihreän teen laatu. Jopa 80 prosenttia kaikesta Japanissa valmistetusta teestä on nimenomaan senchaa. Sencha on kokonaisista teelehdistä valmistettua vihreää teetä, joka  nautitaan vuodenajan mukaan joko kuumana tai viilennettynä.

Sencha on erityisen suosittua Japanissa, ja sitä pidetään hyvin arkisena teenä verrattuna hienoimpiin ja kalliimpiin teelaatuihin. Senchan maku on hyvin tasapainoinen, joten se sopii erinomaisesti nautittavaksi kalaruokien, mausteisen ruoan sekä sushin ohessa.

Senchan maku vaihtelee kausittain sekä sijainnin mukaan. Parhaimpana senchana pidetään vuoden ensimmäisen sadon teetä. Myös Ichibanchana tunnettu huhti-toukokuussa poimittava tee on erityisen aromikasta ja makeaa sekä väriltään kirkkaan vihreää.

Sencha nautitaan matchan ja muiden vihreiden teiden tavoin sekoittamalla kokonaiset teelehdet 70-80 asteiseen veteen. Optimaalinen haudutusaika on 1-2 minuuttia, ja usein teenlehdistä riittää makua toiseen jos kolmanteenkin haudutuskertaan. 

 

Erilaisia senchalaatuja:

  • Ichibancha: vuoden ensimmäisen sadon tee
  • Tokujô sencha: korkealaatuisin ja hienoin sencha
  • Mecha: ensisadon pienemmistä lehdistä tarkoin valikoitu tee
  • Bocha: sencha johon on lisätty teekasvin latvaosien vartta
  • Kabusecha: sencha joka kasvatetaan varjossa. Varjon alla kasvatus vähentää teen kirpeyttä, lisää syvyyttä makuun sekä aminohappojen määrää
  • Asamushi: neulamainen lehtitee, joka höyrytetään nopeasti
  • Fukamushi: pidempään höyrytetty sencha

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
  1. China Sencha Decaf - Vihreä tee alk. 25 g
  2. Jeoncha (Luomu) - Vihreä tee alk. 25 g Jeoncha (Luomu) - Vihreä tee alk. 25 g
  3. Morimoto Sencha Okumidori (Luomu) - Vihreä tee alk. 25 g
  4. Sencha Fukujirushi - Vihreä tee alk. 25 g
  5. Sencha Fukujyu - Vihreä tee alk. 25 g
  6. Sencha Kura - Vihreä tee alk. 25 g
  7. Sencha Satsuma (Luomu) - Vihreä tee alk. 25 g
  8. Sencha Yamato - Vihreä tee alk. 25 g

8 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen