Aukioloajat:
MA-LA 9-21
SU SULJETTU

Gyokuro Hiki - Vihreä tee alk. 25 g

16.8
Gyokuro Hiki - Vihreä tee alk. 25 g
16,80 €
ei mikään

Japanin arvostetuin teelaatu.

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Kuvaus

GYOKURO HIKI

Gyokuro (玉露 Suom. jadekaste) on Japanin hienointa ja kalleinta teetä. Sitä tuotetaan muuten paljolti samalla tavoin kuin senchaa, mutta kasvukauden lopulla, viimeisten kolmen viikon aikana, pensaat peitetään varjostavalla kankaalla. Silloin teekasvi tuottaa paljon enemmän L-teaniinia, joka antaa gyokurolle umamin makua ja runsaasti makeutta.

Gyokuro ei ole tavallista vihreää teetä. Sitä pidetään luksustuotteena koko maailmassa Japania myöten. Sitä kannattaa juoda rauhassa, ajan kanssa ja hauduttaa oikein. Haudutusprosessi on hyvin erilainen moneen muuhun teehen verrattuna, ja suutuntuma ja maku ovat täysin uniikkeja.

Miksi varjostus tekee niin suuren eron? Vihreän teen tärkein makuaine on aminohappo nimeltä L-teaniini. Sitä muodostuu teekasvin juurissa, mistä se kulkeutuu lehtiin. Se vahvistaa umamin makua ja lisää makeutta.

Katekiinit taas ovat polyfenoleita, jotka muodostuvat, kun auringon valo osuu teekasvin lehtiin. L-teaniini rikkoutuu ja muuttuu muiden yhdisteiden ohella katekiiniksi fotosynteesin aikana. Katekiinit ovat hyvin terveellisiä antioksidantteja, mutta ne maistuvat meille kitkeriltä ja kuivattavat suuta.

Kun auringon valoa osuu lehtiin vähemmän, fotosynteesiä tapahtuu vähemmän. Näin ollen vähemmän L-teaniinia muuttuu katekiineiksi. Tästä syystä gyokurolla on tunnusomainen umamisen pehmeä makunsa.

Tämä käsin poimittu ja valmistettu harvinaisuus on kasvatettu puutarhassa Hiki-joen varrella. Raskas varjostus on tehnyt teestä erittäin pehmeän ja pähkinäisen. Lehdet on kääritty kauniisti männynneulasmaisiksi piikeiksi. Haude on kaunis, vaalean kellertävä ja maku selkeä. Tuoksu on gyokurolle tyypillisesti intensiivisen ruohoinen.

Haudutus: 4-6g/2dl. Vähintään 3 haudutusta.

Haudutus:
Katso etiketistä

Määräalennus:
25 g - 16,80 €
50 g - 31,60 € (säästä 2,00 €)
100 g - 53,72 € (säästä 13,48 €)
200 g - 94,80 € (säästä 39,60 €)
500 g - 205,40 € (säästä 130,60 €)
1 kg - 347,60 € (säästä 324,40 €)

Alennus annetaan kassalla.

Huom! Myymme teen painon mukaan eli tee pakataan aina yhteen pussiin. Kun esim. tilaat 2 kpl edellä mainittua teetä, on kokonaispaino 50 grammaa, joka pakataan yhteen 50 gramman pussiin.

Lisätietoa
Lisätietoja
Paino askel25
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille